Ontwerp en realisatie van verbouw en/of renovatie

Onze ervaring is dat Nederlanders die hier een (tweede) huis kopen dit aan hun wensen en eisen willen aanpassen. Vanuit Nederland is dat onbegonnen werk.

In Frankrijk is het verplicht om bij veranderingen aan de buitenkant van een woning en/of wanneer de oppervlakte groter is dan 150 m² een bouwvergunning aan te vragen.

Omdat Jeroen Manhave is ingeschreven bij de Franse architecten vereniging 'Ordre des Architectes' is het mogelijk ook grote renovatie projecten te begeleiden.

Wij zorgen voor de benodigde tekeningen en omschrijving van de werkzaamheden welke verplicht zijn voor de bouwvergunning. Voor veranderingen aan de binnenkant is geen vergunning nodig, maar daardoor zijn tekeningen en omschrijvingen niet minder belangrijk.

U kunt de gewenste werkzaamheden in uw eigen taal verwoorden en daardoor komt u niet voor verrassingen te staan. Samen met u stellen we een plan van aanpak op waarin o.a. het kwaliteitsniveau, budget en de fasering naar voren komen.

Wanneer de vergunning is toegekend selecteren wij in overleg met u de aannemers voor de werkzaamheden.

De vorderingen en de kwaliteit van de werkzaamheden worden door ons gecontroleerd. Door middel van foto's en kleine filmpjes houden we u op de hoogte van de vorderingen.

Indien u zelf uw woning, geheel of gedeeltelijk, wilt aanpassen en onze hulp wilt hebben voor het maken van (ver)bouwtekeningen en aanmelden van het werk voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. Het begeleiden van alleen de 'grote klussen' doen wij eveneens graag voor u.

Hieronder vind u een selectie van de woningen die met behulp van Manhave werden gerenoveerd.

  • Manoir du Fauconnier
  • Brevallerie
  • Les Banceries
  • Douville en Auge
  • Vieux Bourg
  • Le souri
  • Vieux Bourg 2

Portfolio

Schuur naar woning IV
Renovatie in Bailleul-la-Vallée
Van schuur naar Gîte
Aanbouw in St. Julien sur Calonne
Aanbouw in St. Jouin
Aanbouw in Clarbec
Aanbouw in Epaignes
Nieuwbouw in St. Pierre Azif
Bouw van een manoir
Schuur naar woning I
Schuur naar woning II
Schuur naar woning III
Bouw van een garage
Bouw van een garage II
Bouw van een garage III
Bouw maison d'amis
Herstel van een vervallen Pressoir
Herbouw van een pressoir